Besøg hos Weingut Braunewell

Weingut Braunewell kan spores tilbage til år 1655 og drives i dag af brødrene Stefan og Christian Braunewell, som gennem de senere år i dén grad har givet den gas og har placeret vingården i den absolutte topliga i det dynamiske og spændende vinområde Rheinhessen. 

Vi blev budt velkommen af kældermester Christian Braunewell, og herefter smagte vi de elegante vine sammen med Stefan Braunewell i det imponerende Vinothek. 

 

 

 

Brødrene Braunewell udvidede og ombyggede vingården for et par år siden. I den forbindelse blev også det smukke nye Vinothek indrettet. Det blev kåret som Ausgezeichnete Vinothek af Deutsches Weininstitut i 2021.

Og det forstår man godt, når man sidder der.

Vinotheket oser langt væk af kvalitet, sans for detaljen - og formidlingsglæde. Væggen omkring baren er et udsnit af kalkklippen fra en af vinmarkerne, så man helt præcist kan se de unikke jordbundsforhold i Selztal.

 

Herkunft ist schmeckbar

"Kvaliteten af vores vine er tæt forbundet med vores vinmarker. Vores Gutsweine er budbringere af de kalkholdige jordbunde og de kølige vinde i Selztal. Ortsweine fra Essenheim viser terroir'ets elegance og dybde. Vores vinmarker Teufelspfad, Blume og Klopp har hver især sin helt egen karakter, som år efter år præger vores Lagenweine. Kun de klassiske druesorter fra de ældste parceller bliver lavet til enkeltmarksvine" siger Stefan Braunewell.

Blandt de hvide druer er hovedfokus på Grauburgunder, Riesling og Chardonnay, som bliver til flotte hvidvine og komplekse mousserende vine. 

Prøv de flotte vine sammen med lækre retter med røget kød, fisk eller pastaretter. Du finder forslag til mad og vinmatch i beskrivelserne af hver enkelt vin. 

Zum Wohl!

 

Tilbage til oversigt