Vintage 2022 i Tyskland

 

Der har været travlt hos vores vinhuse gennem de seneste par måneder. Nu er årets vinhøst i hus, og et til tider udfordrende vin år lakker mod enden. 

Vinåret 2022 var præget af en sommer med mange solskinstimer, men til dels også med udfordrende vejrforhold.

Én ting står dog allerede klart:  Vintage 2022 viser allerede nu en bemærkelsesværdig kompleksitet og flot frugt, og vi kan glæde os til en årgang med optimal syre og aroma.

Foråret 2022 var ganske lunt. Der var derfor ingen senfrostskader, og væksten i de nye skud i vinstokkene gik hurtigt i forårsmånederne. Varme dage allerede i maj måned skubbede yderligere til planternes vækst og blomstring, så der skulle arbejdes hurtigt i vinmarkerne for at holde trit med planternes vækst.

Sommermånederne var præget at tørt og solrigt vejr, og den deraf følgende tørke bevirkede at druerne blev hurtigt modne. Køligere beliggende vinmarker med god vandforsyning profiterede ganske særligt af denne sommer, hvorimod situationen var ganske udfordrende i vinmarker med yngre vinstokke.

Den vedvarede hede i sommermånederne og den sene regn i efteråret gjorde dele af høsten til at kapløb med tiden. Det viste igen med al tydelighed, hvor vigtig timingen af høsttidspunktet er, for at kunne opnå perfekt modne druer i optimal kvalitet.

Takket være stor erfaring, omhyggeligt håndplukning og præcis selektion af druerne, blev der trods vejrmæssige udfordringer høstet sunde og modne druer i 2022. Vi glæder os til at smage den nye årgang. De første unge vine har allerede nu skønne dybe frugtaromaer og en sensationel friskhed, så det lover rigtig godt for vintage 2022 hos vores dygtige vinhuse.

Foto: Boris Kranz fra Weingut Kranz, Pfalz

Foto credit: VDP 

Tilbage til oversigt