Vine til efterårets kantareller

Skovsvampe såsom rørhat og kantareller kan anvendes i et utal af retter. Deres aromaer udvikles forskelligt afhængig af tilberedningsmetode, og der er derfor mulighed for at masser af gode smagskombinationer med tilhørende vinmatch.

Helt friske svampe smager fantastisk, når de blot sauteres på en pande sammen med løg, krydres ganske let, så den nøddeagtige smag bevares, og slutteligt smages til med et stænk citronsaft. Hertil er en elegant Weissburgunder eller en Silvaner en god vinledsager.

Svamperetter tilberedt med fløde smager himmelsk, men er ikke ligefrem let kost. Hertil er en fyldig Riesling, en frisk Chardonnay eller Grauburgunder gode ledsagere. Balanceret syre, decent fylde og eventuelt også en anelse restsødme i vinen, udgør en fuldendt modpart til aromabuketten af braiserede svampe, fløde og friske krydderurter.

Til steaks og stegeretter er svampe fantastiske ledsagere. Vinvalget afhænger af kødvalg og madens tyngde, men man skal stadig overveje vinens aromamæssige harmoni med svampene. Oftest er smidige rødvine med et behersket tannin-indhold og lidt skovbundsagtige noter at foretrække, så her er en Spätburgunder et rigtig godt valg.

I vores September smagekasser finder du et udvalg af vine, som passer glimrende til sensommeren/efterårets aktuelle råvarer og er et godt match til retter med svampe

Tilbage til oversigt