Weingut Braunewell, Rheinhessen

Karakterstærke vine fra Rheinhessen

Weingut Braunewell kan spores tilbage til 1655 og drives i dag af brødrene Stefan og Christian Braunewell. Vingården ligger i byen Essenheim i Selztal i den nordlige del af Rheinhessen. Her er jordbunden præget af kalksten, kalkmergel, løss og ler, som skaber ideelle betingelser for både Riesling og burgundiske druesorter.

Kvalitet, innovation og bæredygtighed er nøglebegreber for familien Braunewell. De er medstiftere af ’Maxime Herkunft’, som er Rheinhessens organisation for kvalitetsvine. Vingården er udvidet for nyligt (2021) og er under konstant udvikling og certificeret i bæredygtighed via organisation Fair’n Green.

Riesling og Grauburgunder er de vigtigste hvide druesorter, og vinene er kendetegnede ved kølig elegance med stor nuancerigdom. Vinene er spontangærede, og der arbejdes ofte med skindkontakt og fadlagring, hvor vinene for tid og ro til at modne og udvikle sig, inden de tappes på flaske.

”Vi ser det som vores opgave at afspejle Selztal’s særkende i vores vine. Vi er overbeviste om, at bæredygtig dyrkning og kompromisløs håndtering af druerne resulterer i enestående og store vine,” udtaler brødrene Braunewell.

 

Tilbage til oversigt