Weingut Loersch, Mosel

Elegante Riesling vine fra Mosel's stejleste vinmarker

Weingut Loersch har været en familie-ejet vingård siden 1640.  Alexander Loersch overtog ansvaret for vinkælderen i 2002, og har siden da forfulgt sin filosofi om at fremstille elegante og terroir-prægede vine med et stort lagringspotentiale.  I 2008 overtog han vingården efter sin far, som fortsat hjælper til.

Alexander Loersch dyrker Riesling druer af høj kvalitet på absolutte topvinmarker, som befinder sig på stejle skiferskrænter langs Moselfloden: Trittenheimer Apotheke, Piesporter Goldtröpfchen, Dhroner Hofberg og Neumagener Rosengarten. Hver enkelt mark rummer sin egen karakter og mikroklima, og i nogle af markerne vokser druerne på 80 - 100 år gamle stokke.

Druerne dyrkes i pagt med naturen, og i de stejleste vinmarker foregår alt arbejde manuelt.  Druerne håndhøstes selektivt, forarbejdes skånsomt og gæres på deres naturlige gær, hvor hver vin får tid og ro til at udvikle sin egen individuelle karakter i hver årgang.

Vinene fra Weingut Loersch kan overordnet set betegnes som værende elegante og filigrane vine i fantastisk balance, og vinkollektionen rummer hele sødmespektret fra de tørre til de søde vine.  

Weingut Loersch har gennem årene opnået adskillige topplaceringer i forskellige vinkonkurrencer og er i 2021 blevet udnævnt af vinmagasinet Vinum som " Unique Wineries of the World" og senest er belevet kåret som "Aufsteiger des Jahres" i vinmagasinet Eichelmann 2024 og dermed fortjent har fået betegnelsen "Weltkasse Weingut"

Tilbage til oversigt