Weingut Spreitzer, Rheingau

Verdensklasse Riesling fra Rheingau

Weingut Spreitzer ligger tæt på Rhinen i hjertet af Rheingau og er en del af regionens lange vinproduktionshistorie. Vingården har rødder helt tilbage til 1641, og familien bruger stadig den unikke hvælvede kælder, der blev bygget i 1743. Her får vinene det klima og den tid, de skal bruge for at udvikle sig perfekt.

Vingården har vinparceller i nogle af Rheingau regionens allerbedste VDP.1G og VDP.GG vinmarker LENCHEN, ROSENGARTEN, DOOSBERG, KLOSTERBERG, JESUITENGARTEN, WÜRZGARTEN, ST. NIKOLAUS og WISSELBRUNNEN, som hver især har deres eget særkende. Her står der primært Riesling vinstokke på de sydvendte marker, som skråner ned mod Rhinen. 

Det er brødrene Andreas og Bernd Spreitzer, som har ledet vingården siden 1997 og som fører de stolte familietraditioner videre efter deres far, Bernhard Spreitzer.

Vinhusets vinstil er umiskendelig.  De to brødre formår på en og samme tid at frembringe vine, som både har en fantastisk filigranitet og elegance, og som samtidig er tætte og koncentrerede med klar frugt og flot mineralitet. En sand balancegang, som de mestrer til perfektion.

Weingut Spreitzer blev optaget i VDP i 1999. Vinene høster år efter år anmelderros og præmieringer, og senest er vinhuset blevet kåret som "Weingut des Jahres 2020" i Rheingau af vinguiden Vinum.

Tilbage til oversigt