Weingut Deutzerhof, Ahr

Hæderkronede vine fra Ahr

Den vilde og romantiske Ahr-dal i det nordlige Rheinland-Pfalz er en traditionsrig vinregion med rødder langt tilbage i tiden. På de smalleste steder i dalen er vinbjergene ekstremt stejle, hvilket frembringer et specielt mikroklima og gør denne region til noget helt særligt. Ahr-dalen er en af de mest anerkendte rødvinsregioner i Tyskland, hvor ca. 85% af det samlede vindyrkningsareal anvendes til fremstilling af førsteklasses rødvine.  

Weingut Deutzerhof ligger i udkanten af byen Mayschoss midt i vinmarkerne på Mönchberg og har eksisteret siden år 1574.  Vingården ejes af Jürgen Doetsch, som sammen med Kellermeister Hans-Jörg Lüchau og det øvrige faste team står for den daglige drift.

Størstedelen af vinproduktionen er rødvin af druesorterne Spätburgunder og Frühburgunder, som vokser på de allerbedste vinmarker fordelt gennem hele Ahr-dalen:  Eck, Mönchberg, Kirchtürmchen og Heimersheimer Landskrone.

Weingut Deutzerhof er kendt for at producere autentiske kvalitetsvine, som hver især afspejler Ahr-dalens forskellige terroirs. Vingården var en af pionererne for fremstilling af tørre rødvine i Ahrdalen, og har gennem en lang årrække opnået talrige præmieringer og anerkendelser. 

 

Tilbage til oversigt