Weingut Bernhart, Pfalz

Grænsegænger med burgundisk vinstil og finesse

Weingut Bernhart er beliggende i det allersydligste Pfalz i byen Schweigen-Rechtenbach, som grænser direkte op til den franske grænse. På den franske side af grænsen ligger Alsace, - eller Elsass, som man siger i Pfalz. Faktisk ligger mere end halvdelen af Bernharts vinmarker på den franske side.

Weingut Bernhart ejes af Gerd og Sabine Bernhart. Gerd Bernhart overtog ansvaret efter sin far i 1997. Den dygtige og eftertænksomme Gert Bernhart har bragt vingården op i eliten af tysk vin og blev i 2004 optaget i VDP.

Hovedvægten er lagt på de burgundiske druesorter:  Spätburgunder, Weissburgunder, Grauburgunder og Chardonnay. De udgør ca. 2/3 af arealet. Herudover er Riesling en vigtig drue hos Weingut Bernhart.

Bernhart siger om deres filosofi: ”Vi ønsker at producere vine af høj kvalitet i fuld harmoni med naturen. Så er det kun logisk og konsekvent, at vi dyrker vores vinmarker helt økologisk. Naturen og vinmarkerne er vores mest værdifulde aktiv,” siger Gert Bernhart. ”Kun når vinstokken føler sig godt tilpas, vil den give os sit bedste og overraske os med vine, der er stærke både i karakter og udtryk”.

Weingut Bernhart får hvert år udmærkelser for deres sortiment hos diverse vinmedier. Om Spätburgunderne fra Weingut Bernhart skrev en anerkendt vinanmelder for nyligt: ”Dette er Bourgogne fra Pfalz...”

Alle vine er økologisk fremstillet og vingården er bio-certificeret siden 2019.

 

Tilbage til oversigt