Weingut Kranz, Pfalz

Vine med kontur og autenticitet

Weingut Kranz har hjemme i den lille by Ilbesheim i den sydlige del af vinregion Pfalz. Vingården ejes af Boris og Kerstin Kranz, som sammen har bragt vingården helt til tops og nu hører til blandt de absolut bedste vinhuse i Tyskland. Fra det flotte vinothek er der den smukkeste udsigt direkte over på Ilbesheimer Kalmit, hvor druerne til nogle af GG-vinene vokser. Weingut Kranz har også marker i det nærliggende Arzheimer am Fürstenweg, Rosenberg og Am Klingenwingert.

Vinmarkerne har ret forskellige terroirs, både hvad angår klima og jordbund, og Boris Kranz mestrer til fulde at lade dette komme til udtryk i sine vine, hvilket giver dem kontur og autenticitet. 

"Vi ved, at omfattende og præcist håndarbejde i markerne fører til sunde druer. Det merarbejde påtager vi os gerne gennem hele året, for i vinkælderen kan vi kun forarbejde det, som naturen har givet os. Sunde, smagfulde druer er grundlaget for at fremstille autentiske vine, som er præget af deres herkomst" mener Boris Kranz.

Weingut Kranz fremstiller vine af en række klassiske druesorter. Hovedvægten ligger på Riesling, Weissburgunder, Spätburgunder og Chardonnay. Vingården er bio-certificeret, dvs. at alle vine er økologisk fremstillet.

Tilbage til oversigt